Op deze pagina vindt u het laatste nieuws.

Vandaag was het de nationale buitenlesdag. We vonden het wel een goed idee om met de kinderen van groep 3 naar buiten te gaan, dus dat hebben we gedaan.

Met stoelen en andere spullen liepen we naar buiten. We begonnen met een rekenles. De kinderen werden verdeeld in tweetallen. Elk tweetal kreeg een briefje met een getal en een stuk stoepkrijt. Ze mochten een plek op het plein zoeken en de buurgetallen opschriiven. De kinderen waren heel druk bezig en het was leuk om te zien hoe vaak de kinderen een nieuw getal kwamen halen.

Daarna was het tijd voor reken-estafette. De klas werd in 6 groepjes verdeeld. Elk groepje kreeg een blad met sommen waar ze om de beurt een som van op mochten lossen. Ze moesten daar om de beurt naar toe rennen en 1 som oplossen. Wat een fanatieke kinderen hebben wij in de klas!

Tot slot gingen de kinderen in tweetallen uit de rijtjesboeken lezen. Er werden mooie plekken gezocht op het plein. Hoe leuk is het om een keer te lezen in het speelhuis of op de wip.

Het was een geslaagde buitenlesdag!

Gepubliceerd op 10-04-2018 door Leerkracht

Categorieën: categoryGroep 3