Welkom op de pagina van groep 3.

Vandaag was de eerste dag in groep 3. Na 6 weken vakantie was het tijd om weer naar school te gaan.

Vanochtend stonden alle kinderen te wachten op het schoolplein. Meester Leo stond op het plein, maar de andere meesters en juffen waren er nog niet. Die waren nog op vakantie. Na even gewacht te hebben kwamen die uiteindelijk ook aan. Nog helemaal in vakantie-outfit....dat wel.

We hebben vandaag al flink wat gedaan in de klas. De kinderen vonden allemaal hun eigen plekje. Iedereen heeft een eigen tafel met 2 laatjes. Dat was heel interessant....eigen boeken, potloden en nog veel meer. Toen alle ouders weer weg waren zijn we met zijn allen in de kring gegaan. Iedereen heeft wat verteld over de zomervakantie. Leuk om alle verhalen te horen.

Na de kring zijn we begonnen met onze eerste echte leesles. We hebben geluisterd naar een prentenboek en we hebben de letter "r" geleerd. Daarna hebben we de letter geschreven op het digibord en in ons werkschrift gewerkt.

Natuurlijk hebben we ook buiten gespeeld. Helaas is het wel een stuk korter dan in groep 2, maar ook in groep 3 gaan we nog 2x per dag even naar buiten.

We hebben ook al met elkaar gerekend. We hebben gekeken of we goed konden tellen wat er allemaal op de plaat stond. Dat ging al heel goed! In onze schrijfmap hebben we het cijfer "0" leren schrijven. Lastig hoor.....om precies tussen de lijntjes te blijven.

We hebben met elkaar een super gezellige eerste schooldag gehad. Natuurlijk moeten we allemaal nog een beetje wennen....maar dat gaat snel genoeg!

Gepubliceerd op 27-08-2018 door Leerkracht

Categorieën: categoryGroep 3